+31 (0) 23 205 2012info@salinto.nl
Recepten

Pastéis de Bacalhau recept

pasteis de bacalhau

Haal de Mediterrane zon in huis door het maken van dit overheerlijke Pastéis de Bacalhau recept! Een ideaal tussendoor gerecht voor een borrel, feest of elke willekeurige dag. In slechts 30 minuten maakt u 12 heerlijke Pastéis de Bacalhau.

Voorbereiding: leg 24 uur van te voren de bacalhau afgedekt in een bak met water en ververs om de 4 a 5 uur.

Ingrediënten Pastéis de Bacalhau

500g bacalhau

300g kruimige aardappels

1 grote ui, gesnipperd

Peterselie

4 eieren

Extra: roerzeef/pureeknijper, frituurpan en keukenpapier

Bereiding

Kook de aardappels gaar in 15-20 min. Verwijder de graten en het vel van de ontzoute bacalhau, nu kun je de vis fijn hakken met een hakmes. Pureer de aardappels met een pureeknijper of een roerzeef. Meng de gepureerde aardappels met de bacalhau en voeg hier wat peper en zout aan toe.
Meng het aardappel-vismengsel naar smaak met fijngehakte peterselie. Voeg vervolgens de eieren toe en kneed alles goed door. De mix is klaar, er kunnen nu quenelles, ovaalvormige balletjes, van gevormd worden. Doe dit door middel van twee lepels. Eventueel licht paneren. Frituur de quenelles op 180°C mooi goudbruin. Je kunt de quenelles ook in koekenpan bakken met wat extra olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en lekker smullen maar!

Serveertip
De Pastéis de Bacalhau kun je zowel warm als koud serveren. Kijk in onze shop voor mooie handgemaakte Portugese aardewerken schalen, hiermee geef je een extra mediterrane touch aan dit heerlijke gerecht.
De Pastéis de Bacalhau zijn heerlijk met een glas witte of groene wijn of een koel glas droge rosé. Met een lichte salade is dit een heerlijk lunchgerecht. Op een boterham met boter, vind ik ze stiekem het lekkerst!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply