+31 (0) 23 205 2012info@salinto.nl
Recepten

Bacalhau da Consoada recept

Bacalhau da Consoada

Bacalhau da Consoada is een echte traditionele maaltijd voor de Kerstperiode bij zowel Portugezen als Brazilianen. Hieronder vind je een heerlijke variant van Salinto op dit typische gerecht.

Ingrediënten

1.000 gram Salinto Bacalhau
800 gram vastkokende aardappelen
500 gram ongesneden boerenkool
5 eieren
4 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels extra vergine olijfolie
zout en witte wijn azijn naar smaak

Bereiding Bacalhau da Consoada

  1. Laat de bacalhau een avond van te voren lekker zwemmen in een bak met water. Ontzout de vis door het water om de 4 tot 5 uur te verversen.
  2. Wees een gastheer of gastvrouw en doe het jasje van de aardappelen uit (schillen). Maak snel een einde aan het warme ontvangst door de aardappelen in 2 of 4 stukken te snijden al naar gelang de grootte van de aardappel.
  3. De boerenkool bladeren hebben meer geluk; zij blijven heel en worden ontdaan van de stengel.
  4. Tijd om wat vuur in de keuken te brengen! Zonder vuur geen Bacalhau da Consoada.
  5. Vul 1 steelpan en 1  grote pan met water en breng deze aan de kook. Kook de eieren ongeveer 7 tot 8 minuten. In de grote pan kook je de bacalhau, de bloemkool en aardappelen. Kook de vis tot ongeveer 20 tot 25 minuten of tot de bacalhau net gaar is.
  6. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan, voeg de knoflook in reepjes toe en bak tot de knoflook lichtbruin is. Haal van het vuur en voeg de witte wijn azijn naar smaak toe. Giet de saus in een kom, meng deze en houd warm.
  7. Met behulp van een grote lepel haal je de aardappelen, boerenkool en kabeljauw uit de pan kokend water. Schil en halveer de eieren.
  8. Leg alles mooi op een grote serveerschaal.
  9. Onmiddellijk serveren met de knoflook-azijn in een aparte kom, apart gedeelte van het bord of gewoon eroverheen besprenkelen.

Klaar is de Bacalhau da Consoada, een hele fijne kerstavond en Bom Proveito! 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply