+31 (0) 23 751 51 82info@salinto.nl
Recepten

Broodje bakkeljauw

Broodje Bakkeljauw

Steeds meer klanten met Surinaamse roots bestellen bakkeljauw bij Salinto. Mijn goede vriend Romeo heeft ook deze roots en is altijd waanzinnig enthousiast over een broodje bakkeljauw. Uiteraard maakt zijn moeder het beste broodje bakkeljauw. ūüėČ

Het recept voor een broodje bakkeljauw kan daarom niet uit blijven. Hieronder onze variant van een heerlijk broodje bakkeljauw. Denk je dat dit gerecht echt anders gemaakt moet worden, laat het ons weten in een reactie, dan kunnen we deze eventueel ook op Salinto laten zien!

Voorbereiding: leg de bakkeljauw 24 uur van te voren, afgedekt, in een bak met water en ververs het om de 3 á 4 uur. Je kunt er ook voor kiezen om de bakkeljauw 20 tot 25 minuten in water te koken om deze van het zout te ontdoen. Daarna kan je aan de slag met de bereiding van het broodje bakkeljauw.

Ingredi√ęnten

500gr bakkeljauw

3 tenen knoflook

2 grote uien

3 vlees tomaten

Vers gemalen zwarte peper

2 eetlepels tomatenpuree

1 limoen

1 handje koriander

Olijfolie

Broodjes in punt vorm

Bereiding broodje bakkeljauw

  1. Snij de uien in kleine stukjes of ringen.
  2. Hak de knoflook zo fijn mogelijk.
  3. Snij de tomaat in blokjes.
  4. Verwarm een scheut olijfolie in en wok-, koeken- of hapjespan en fruit de knoflook en uit tot een mooie gele kleur.
  5. Voeg de bakkeljauw toe en bak 1 tot 2 minuten.
  6. Voeg achtereenvolgens de tomaten blokjes, de tomaten puree toe en bak 2 minuten.
  7. Voeg daarna het sap van de limoen toe.
  8. 10 minuten door laten pruttelen en als laatste voeg je de koriander toe.
  9. In de tussentijd verwarm je de broodjes even in de oven.
  10. Lekker dik beleggen op een broodje en naar smaak piri piri saus toevoegen.
  11. Njang Sweetie / Bom Profeito / Eet smakelijk!

 

Wil je ook aan de slag met dit recept voor een Surinaams broodje bakkeljauw?
Klik dan hier om bakkeljauw aan te schaffen bij Salinto. Veel kookplezier!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply