+31 (0) 23 751 51 82info@salinto.nl
Recepten

Bacalhau al pil pil

Bacalhau is heerlijk om te serveren tijdens feestdagen maar ook gewoon met vrienden en familie. Bacalhau al pil pil heeft zijn naam te danken aan dat je de hele tijd een geluid hoort.

Ingrediënten Bacalhau al pil pil

Bereiding

  1. Week de bacalhau in water en zorg ervoor dat deze helemaal onder water staat. Dit weken duurt 1 a 2 dagen maar zorg er wel voor dat je het water 1 tot 2 keer per dag verschoont.
  2. Snijd de teentjes knoflook in schijfjes en de Spaanse peper in stukjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan met de knoflook en fruit de Spaanse peper. Wanneer het bruin gekleurd is haal je de Spaanse peper eruit, bewaar deze wel.
  4. Voeg de bacalhau stukken toe en bak deze in ongeveer 4 minuten gaar aan beide kanten.
  5. Laat de olijfolie afkoelen in een kommetje.
  6. Leg de bacalhau daarna weer in de pan en zet het vuur laag.
  7. Voeg een eetlepel van de olie toe maar zorg er wel voordat je de pan heen en weer blijft schudden. Dit doe je tot er het witte, romige saus wordt.
  8. Voeg steeds per eetlepel de rest van de olie toe en wacht totdat het dik wordt.
  9. Doe dit tot alle olie op is en er een witte pil pil saus ontstaat.
  10. Leg de vis op de borden en schep de saus over de vis heen om een prachtig gerecht te serveren.

Tip van Salinto: om de bacalhau nog lekkerder te maken kun je er knoflook, peper en wat peterselie aan toevoegen. 

Op de site van Salinto kun je nog veel meer Portugese artikelen kopen. Maar heb jij dit lekkere gerecht al een keer gemaakt? Laat het ons weten of stuur een foto. Wie weet delen we jouw variant op onze Facebook of blog.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply