+31 (0) 23 751 51 82info@salinto.nl
Recepten

Bacalhau al ajoarriero

Bacalhau al ajo arriero is een gerecht wat al heel lang bekend is in Portugal. Dit gerecht is niet heel moeilijk om te maken en heerlijk om te serveren voor een feestdag.

Ingrediënten Bacalhau al ajoarriero

  • 400 gram bacalhau
  • 3 rijpe tomaten
  • 3 rode paprika’s
  • 1 groene paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 Spaanse peper
  • peterselie
  • paprikapoeder
  • zout

Bereiding Bacalhau alajoarreiro

  1. Week de bacalhau in water en zorg ervoor dat hij helemaal onderstaat. Dit weken duurt 1 à 2 dagen maar zorg er wel voor dat je het water 1 tot 2 keer per dag verschoont,
  2. Doe de tomaten een paar minuutjes in kokend water, zodat het vel eraf is en snijd deze dan in kleine blokjes.
  3. Snipper ook de ui in kleine blokjes net zo groot als de tomaten.
  4. Fruit de ui en tomaat in een pan en voeg later de rode paprika in dunne reepjes toe.
  5. Snijd de groene paprika in blokjes, maak de knoflook fijn.
  6. Bak de groene paprika en de knoflook in een andere pan en als deze goudbruin gebakken zijn, voeg je de ingrediënten toe aan de pan van de ui en de tomaten.
  7. Bak de bacalhau in een koekenpan samen met de gehakte Spaanse peper en de overgebleven knoflook.
  8. Kruid het met paprikapoeder en roer het door elkaar.
  9. Giet beide pannen bij elkaar.
  10. Zet de pan op het vuur en roer door de pan gedurende 4-5 minuten. En om dit gerecht af te maken kun je er wat peterselie overheen doen.

Tip van Salinto: om het lekker te maken kun je er wat aardappelen bij serveren.

Op de site van Salinto kun je nog veel meer Portugese producten vinden zoals lekkere wijnen voor bij dit gerecht. Maar heb jij Bacalhau al ajoarreiro al een keer gemaakt? laat het ons gerust weten en wie weet delen we jouw variant wel op onze Facebook of blog.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply